Начало За нас Реклама Контакти

Салата от печени тиквички и чушки със сирене

Снимка за Салата от печени тиквички и чушки със сирене
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Предлагаме ви лесна и бърза салата, с която можете да върнете спомена за лятото, като отново се насладите на вкуса на тиквичките. Те са поднесени с овче сирене, лук, чушки и ароматна средиземноморска марината с розмарин, чесън и сушени домати.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 4 тиквички
  • 4 чушки
  • 1 глава лук
  • 6 с. л. зехтин
  • 1 ч. л. розмарин, нарязан на ситно
  • 1 с. л. MAGGI® Вълшебен вкус Градински подправки
  • 3-4 сушени домата, нарязани на ситно
  • 2 с. л. лимонов сок
  • 1 скилидка чесън, нарязана на ситно
  • 1 ч. л. настъргана лимонова кора
  • 200 г овче сирене
  • 2 с. л. нарязан магданоз за гарниране
  • 2 с. л. кълнове от ряпа за гарниране (по желание)

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Тиквичките се нарязват по дължина на филии с дебелина около 5 мм, без да се белят.

  2. 2.

    Чушките и лукът се нарязват на кръгчета с дебелина 1 см.

  3. 3.

    Приготвя се марината, като се смесват зехтинът, розмаринът, лимоновият сок, чесънът, сушените домати, лимоновата кора и MAGGI® Вълшебен вкус Градински подправки. Разбърква се добре и с получената смес се заливат нарязаните тиквички, чушки и лук. Оставят се да се мариноват 10-30 мин.

  4. 4.

    Зеленчуците се пекат по 2-3 мин. от всяка страна върху загрят грил или грил-тиган, като маринатата се запазва.

  5. 5.

    Изпечените зеленчуци се заливат със запазената марината и се гарнират с натрошеното сирене и нарязан магданоз.

Вариации:
1. Направете салатата с патладжани.
2. Добавете и печени гъби.
3. Гарнирайте с моцарела или с настърган кашкавал.

Галерия
Ноем. 2008
Още подобни рецепти
Коментари