Начало За нас Реклама Контакти

Розова крем супа с оризови топчета

Снимка за Розова крем супа с оризови топчета
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Колекцията от зеленчуци, препечените и опушени акценти заради сиренето и оригиналната обработка на зелето и лука, както и хитрите оризови топчета в тази рецепта донесоха награда на Жулиета Лозева в кръг 14 на кулинарния конкурс на МЕНЮ. Не трябва да се забравят и чудесния вкус и красивия цвят на нейната супа.

СъставНеобходими продукти за 4

  • 200 г зеле, едро нарязано
  • 100 г лук, едро нарязан
  • 50 мл олио
  • 200 г червено цвекло, едро нарязано
  • 100 г моркови, едро нарязани
  • 100 г тиквичка, едро нарязанa
  • 200 г картофи, едро нарязани
  • 2 л зеленчуков бульон
  • 100 г ориз
  • 100 г пушено сирене

Начин на приготвяне

  1. 1.

    В дълбока тенджера се слагат лукът и зелето без мазнина. След като се позапекат, се добавя олиото, а после и всички останали зеленчуци. Задушават се леко и се налива зеленчуковият бульон. Оставя се да поври 15 мин. и се добавя сол на вкус.

  2. 2.

    След 10 мин. супата се пасира до гладко. Внимавайте с бульона, за да не стане рядка супата.

  3. 3.

    Оризът се сварява за 10 мин. в 500 мл вода и се отцежда. Още топъл се смесва с пушеното сирене - благодарение на топлината лесно се оформят топчета.

  4. 4.

    Супата във всяка купичка се гарнирана с по 3-4 топчета и зелена подправка по ваш избор. Сервира се с препечен хляб.

Идея: Оризовите топчета могат да се заменят с пилешко месо, бяло сирене, кашкавал и др. Можете да добавите и 1 с. л. заквасена сметана за плътност.

Подходящи типове вина
Май 2010
Още подобни рецепти
Коментари