Начало За нас Реклама Контакти

Пържена туршийка

Снимка за Пържена туршийка
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна

С веселия разказ за тази икономична и интересна рецепта Петя Борисова спечели зимния кръг на конкурса "Вкусна история" на списание "Меню".

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 500 г сурова туршия (зелени домати, карфиол, моркови, чушки)
  • 2 големи глави кромид лук
  • 3-4 големи картофа
  •  слънчогледово олио
  •  сол, по желание

Начин на приготвяне

  • 1.

    Лукът се нарязва на ситно, а картофите – на кубчета. На умерена температура заедно се запържват в олиото, докато картофите поомекнат.

  • 2.

    Прибавят се нарязаните зеленчуци от туршията. Разбъркват се и се похлупват. Оставят се да хванат лека коричка откъм дъното и се обръщат, за да се запекат и от другата страна. Сервира се с топъл хляб или препечени филийки.


Февр. 2014
Още подобни рецепти
Коментари