Начало За нас Реклама Контакти

Пълнени сушени чушки с булгур и гъби

Снимка за Пълнени сушени чушки с булгур и гъби
40
Време за приготвяне: 40 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Независимо дали често хапвате постни пълнени чушки, или пък ги опитвате само на Бъдни вечер, този вариант, с плънка от булгур и манатарки ще ви изненада повече от приятно с великолепния си вкус.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 8 сушени чушки
  2. 1 с. л. сушени манатарки
  3. 2 кубчета MAGGI® Зеленчуков бульон
  4. ½ ч. ч. булгур
  5. 1 стрък праз, ситно нарязан
  6. 2 с. л. олио
  7. 250 г гъби – печурки или кладница
  8. 1 ч. л. листенца от прясна мащерка или щипка чубрица
  9. 2 домата, нарязани на резени или от консерва

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Кубчетата MAGGI® Зеленчуков бульон се разтварят в 1 л вряща вода и с 1 ч. ч. от него се залива булгурът. Съдът се покрива плътно с фолио или капак и булгурът се оставя 10 - 15 мин. да набъбне.

  2. 2..

    С останалия бульон се заливат чушките и сушените манатарки и се оставят да поемат течност за 20 мин. Подсушават се, а бульонът се запазва.

  3. 3.

    През това време олиото се сгорещява, слага се празът и се разбърква, за да поомекне. Добавят се гъбите и сместа се бърка, докато гъбите леко се зачервят и не остане течност в тигана. Слагат се нарязаните манатарки и набъбналият булгур. Подправя се с мащерката.

  4. 4.

    Чушките се напълват, подреждат се в тавичка и се заливат с 1½ ч. ч. бульон от накиснатите чушки. Върху тях се подреждат резени домати и се запичат в предварително загрята на 200° С фурна за 15-20 мин. Сервират се с туршия.
     


Подходящи типове вина
Дек. 2012
Още подобни рецепти
Коментари