Начало За нас Реклама Контакти

Кладница на фурна с чесън и мащерка

Снимка за Кладница на фурна с чесън и мащерка
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Млякото има забележителното свойство да извлича натрапчивите и тежки миризми от продуктите, накиснати в него. Затова чесънът в тази рецепта се представя в най-добрата си светлина - укротен, сговорчив и точно толкова ароматен, колкото да подчертае фините качества на кладницата.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 500 г кладница
  • 10 скилидки чесън
  • 50 мл прясно мляко
  • 70 г масло
  • 1 ч. л. листа от прясна мащерка

Начин на приготвяне

  • 1.

    Чесънът се обелва, залива се със 100 мл вода и се слага да заври. Щом заври, се отцежда и се измива със студена вода. Залива се с млякото и още 50 мл студена вода и отново се слага да заври. Вари се на тих огън 5 мин. и се отцежда.

  • 2.

    Гъбите се нарязват на лентички и се заливат със стопеното масло, подправят се със сол и пипер на вкус, поръсват се с мащерката и се разбъркват с чесъна. Пекат се в загрята фурна на 200º С около 20 мин., докато се зачервят, като се разбъркват от време на време.

Подходящи типове вина
Септ. 2015
Още подобни рецепти
Коментари