Начало За нас Реклама Контакти

Пълнени печени патладжани

Снимка за Пълнени печени патладжани
80
Време за приготвяне: 80 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Това предястие съчетава някои от най-типичните вкусове на Сицилия - каперси, патладжан, аншоа и моцарела или козе сирене, и е удобно с това, че може да се приготви предварително, а остатъците са изключително вкусни и на следващия ден.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 2 средни патладжана
  2. 100 мл зехтин
  3. 2 топки моцарела
  4. 8 филенца аншоа, накъсани на малки парченца
  5. 2 с. л. каперси, нарязани
  6. 2 с. л. кедрови ядки
  7. 2 с. л. магданоз, нарязан на ситно
  8.  сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Патладжаните се нарязват на дълго на филии с дебелина 1 см заедно с кората или се срязват на половини и вътрешността им се нарязва на квадратчета с остър нож. Поръсват се обилно със сол и се оставят да престоят 20 мин. Измиват се добре с вода, подсушават се, намазват се от всички страни със зехтин и се слагат да се изпекат във фурна, загрята до 200° С, върху хартия за печене за 14 мин. или докато се зачервят.

  2. 2.

    Върху всяко парче или половинка патладжан се слагат по резенче моцарела, няколко парченца аншоа, каперси, кедрови ядки и магданоз. Малките парчета се завиват на стегнати рулца. Рулцата могат да се изпекат на барбекю или във фурната 15-20 мин., докато моцарелата се разтопи. Половинките патладжани се запичат във фурната.


Подходящи типове вина
Септ. 2010
Още подобни рецепти
Коментари