Начало За нас Реклама Контакти

Пълнени лимонови черупки

Снимка за Пълнени лимонови черупки
20
Време за приготвяне: 20 мин. + 1 час в хладилник
II
Степен на трудност - Средна

Тази свежа рецепта с кисело мляко донесе на редовната ни читателка Анна Рибова наградата от поредния кръг на кулинарния конкурс на списание "Меню".

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 2 големи лимона с плътна кора
  2. 4 с. л. изцедено кисело мляко
  3. 1 с. л. зехтин
  4. ½ връзка копър, ситно нарязан
  5. 200 г краставица, нарязана на кубчета
  6. 1 малка жълта чушка, нарязана на кубчета
  7. 3 стръка пресен лук, нарязани на шайбички
  8.  сол и черен пипер

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Лимоните се срязват през средата по дължина и се отделя месестата част, като се внимава да се запази кората цяла. За да стоят стабилно, се изрязва малко от кората откъм изпъкналата част.

  2. 2.

    В купа се смесват киселото мляко, зехтинът, сокът от вътрешността на единия лимон и копърът. Подправя се със сол и черен пипер на вкус.

  3. 3.

    Месестата част на втория лимон се нарязва на кубчета и се добавя към получената смес заедно с кубчетата краставица и чушка, както и шайбичките лук.

  4. 4.

    Сместа се разпределя в лимоновите черупки. Бучва се по едно малко клонче копър за украса, оставят се за 1 час в хладилник и се сервират охладени.


Авг. 2011
Още подобни рецепти
Коментари