Начало За нас Реклама Контакти

Пълнени картофи

Снимка за Пълнени картофи
45
Време за приготвяне: 45 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Със сигурност сте изпробвали не една и две комбинации от картофи със сирене, но предимството на тази рецепта е, че се приготвя невероятно лесно, а е не по-малко ефектна от някои по-сложни интерпретации в този дух. Приятна свежест на цялата композиция придават босилекът, розмаринът и риганът.

СъставНеобходими продукти за 10 броя

  • 10 средно големи картофа
  • 4 с. л. настърган кашкавал
  • 2 парченца топено сирене
  • 1 с. л. нарязан пресен босилек или магданоз
  • 2-3 капки лютив сос, по желание
  • 1 щипка розмарин
  • 1 щипка риган

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Картофите се обелват и се слагат да се сварят на пара или в подсолена вода. Внимава се да не се разварят. Когато са почти готови се изваждат и се охлаждат. Всеки картоф се разделя на две по дължина. С помощта на малка лъжичка се издълбават.

  2. 2.

    С вилица се смачкват на пюре издълбаната вътрешност на картофите, сиренето и кашкавалът. Подправя се с розмарина, ригана, магданоза и лютивия сос.

  3. 3.

    Картофите се слагат в тавичка, намазана с масло, да се запекат, докато почервенеят.

Апр. 2008
Още подобни рецепти
Коментари