Начало За нас Реклама Контакти

Пълнени камби с боб, ориз и маслини

Снимка за Пълнени камби с боб, ориз и маслини
40
Време за приготвяне: 40 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Спомнете си как бабите ни едно време правеха подобни камби. В детските спомени на почти всеки от нас е останал един невероятен вкус, комбинация от различни аромати. За съжаление спомените избледнавят и ни е нужно от време на време да си припомним тези манджи, с които сме израснали. А тези, които никога не са имали щастието да ги вкусят, сега получават възможност да наваксат пропуснатото.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 4 едри камби или 8 по-дребни
  • 2 с. л. олио
  • 1 глава лук, нарязан на ситно
  • 1 скилидка чесън, нарязана на ситно
  • 2 домата, обелени и нарязани на ситно
  • 2 с. л. нарязани маслини
  • 1 ч. л. доматено пюре
  • 1 ч. л. кимион
  • 1 ч. л. смян кориандър
  • 1 ч. ч. сварен зрял боб или от консерва
  • 1 ч. ч. сварен дългозърнест ориз
  • 1 ч. ч. сметана
  •   сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Камбите се почистват от дръжката, семките и ципите.

  2. 2.

    Олиото се загрява и в него се запържват леко лукът и чесънът. Прибавят се доматите, пюрето, маслините, бобът, подправките и сметаната. Всичко се оставя да поври, за да се сгъсти. Прибавя се ориз.

  3. 3.

    Камбите се пълнят с оризовата смес и се запичат за 20 мин. на 180°С.


Ян. 2011
Още подобни рецепти
Коментари