Начало За нас Реклама Контакти

Пълнени гъби с царевица и бри

Снимка за Пълнени гъби с царевица и бри
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Съчетаването на три продукта с характерни и леко сладки вкусове като печурките, царевицата и сиренето бри винаги е обречено на голям кулинарен успех. Нашият екип се убеди в това, когато дегустира ястието по тази рецепта. За вас остава да последвате примера ни.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 12 едри гъби
  • 2 печени чушки, нарязани на ситно
  • 1 ч. ч. млечна царевица, замразена или от консерва
  • 1 с. л. зехтин
  • 2 стръка пресен лук, нарязан на ситно
  • 1 ч. л. листа от прясна мащерка
  • 200 g сирене бри, нарязано на парченца
  •   сол и шарен пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Пънчетата на гъбите се отделят, във всяка гъба се слага по една щипка сол и се слагат за 12 мин. в загрята фурна. Отделената вода от гъбите се изхвърля и шапчиците се обръщат да се подсушат върху кухненска хартия.

  2. 2.

    Ако се използва млечна царевица, се слага да се свари в 1 ч. ч. подсолена вода за 20 мин. и се прецежда.

  3. 3.

    В загретия зехтин се запържват царевицата с лука и мащерката. Добавят се чушките. Подправя се на вкус и се слага сиренето.

  4. 4.

    Гъбите се пълнят с по 1 с. л. от сместа и се слагат да се изпекат за 15 мин. във фурна загрята до 200° С.


Подходящи типове вина
Юли 2009
Още подобни рецепти
Коментари