Начало За нас Реклама Контакти

Пълнени домати с гъбен сос

Снимка за Пълнени домати с гъбен сос
60
Време за приготвяне: 60 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Свежите домати, напълнени с ароматни гъби, са поредното чудесно предложение за вашата трапеза от нашия шеф-готач Ивелина Иванова.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 4 едри домата
  2. 250 г гъби, нарязани на ситно
  3. 3 с. л. зехтин
  4. 1 с. л. масло
  5. 1 глава лук, ситно нарязана
  6. 2 скилидки чесън, ситно нарязани
  7. 1 филия пълнозърнест хляб, натрошена
  8. 2 с. л. магданоз, ситно нарязан
  9. 1 с. л. босилек, ситно нарязан
  10. 100 г пушен кашкавал, настърган
  11.  сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Доматите се срязват на половинки. Семето се изгребва с лъжичка. Намазват се със зехтина и се запичат бързо на загрят грил-тиган, докато се получат хубави следи. Подреждат се в намазана с масло тавичка.

  2. 2.

    Тиган с незалепващо покритие се сгорещява и в него се слагат гъбите. Разбъркват се на умерен огън 2-3 мин. и се добавят зехтинът и маслото. Разбъркват се и се прибавят лукът и чесънът. Когато поомекнат, се налива ½ ч. ч. вода. Всичко се оставя да поври без капак 3-4 мин. и се добавят трохите от хляба, магданозът, босилекът, солта и пиперът.

  3. 3.

    Сместа се сипва в доматите, отгоре се поръсва кашкавалът и всичко се запича 20 мин. във фурна на 190˚ С, или докато кашкавалът се зачерви.
     


Подходящи типове вина
Ноем. 2011
Още подобни рецепти
Коментари