Начало За нас Реклама Контакти

Пълнени чушки със зеленчуково къри

Снимка за Пълнени чушки със зеленчуково къри
60
Време за приготвяне: 60 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Макар и запечени, чушките в тази рецепта запазват достатъчно свеж вкус, с който да обогатят ароматната плънка в индийски стил

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 2 картофа, нарязани на малки кубчета
  • 1 ч. ч. зелен фасул
  • 1 малка глава броколи или карфиол, накъсани на малки розички
  • 1 стрък праз, нарязан на кръгчета
  • 1 морков, нарязан на кръгчета
  • 1 тиквичка, нарязана на кубчета
  • 3 с. л. олио
  • 2 скилидки чесън, ситно нарязани
  • 1 ч. л. кимион на зърна
  • 1 ч. л. млян кориандър
  • 1 ч. л. синап
  • 2 ч. л. куркума
  • ½ ч. л. кайенски пипер
  • 2 ч. л. сок от лайм или лимон
  • 200 мл кокосово мляко
  • 4 чушки за пълнене
  •  сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне

  • 1.

    Картофите и зеленият фасул се слагат в 2 ч. ч. подсолена вода и се варят 7 мин. Добавят се броколите и се варят още 2 мин. Отцеждат се.

  • 2.

    Сгорещява се олиото и се прибавят празът и морковът, разбърква се 2 мин. и се слагат тиквичките, чесънът, кимионът, кориандърът, куркумата и кайенският пипер. Разбъркват се кратко, докато се засили ароматът им и веднага се добавят картофите, фасулът и броколите. Разбъркват се, подправят се със сол и пипер на вкус. Добавят се кокосовото мляко и сокът от лайм. Оставя се да поври 2-3 мин.

  • 3.

    Чушките се почистват от дръжките и семките и се срязват наполовина. Напълват се с плънката и се запичат 20 мин. на 180° С. Сервират се с топъл селски хляб.


Подходящи типове вина
Юли 2014
Още подобни рецепти
Коментари