Начало За нас Реклама Контакти

Пълнени чушки с булгур, маслини и сирене

Снимка за Пълнени чушки с булгур, маслини и сирене
75
Време за приготвяне: 75 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Празното пространство, предлагано от чушките, дава чудесни кулинарни възможности за използването му. Като балансираната комбинация на тофу, булгур и маслини от тази рецепта.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 4 едри чушки за пълнене
  2. ½ ч. ч. булгур
  3. 2 с. л. зехтин или олио
  4. 1 стрък праз, ситно нарязан
  5. 1 скилидка чесън, ситно нарязана
  6. 200 г гъби, нарязани на ивици
  7. 4 с. л. Домати и билки
  8. 4 с. л. нарязани черни маслини
  9. 200 г тофу или овче сирене, нарязани на малки кубчета
  10. за соса:
  11. 100 мл зехтин extra virgin
  12. 1 скилидка чесън
  13. 3 с. л. босилек, ситно нарязан
  14. 1 с. л. магданоз, ситно нарязан
  15. 2 с. л. орехи
  16.  сол на вкус
     

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Чушките се изчистват от семките, срязват се на две, леко се посоляват и се слагат да се запекат за 10 мин. с отвора нагоре във фурна загрята на 180˚ С.

  2. 2.

    Булгурът се залива с 1½ ч. ч. вряща вода или зеленчуков бульон и се оставя похлупен за 20 мин. Ако се използва български булгур, трябва да се свари 5 мин. и тогава да се остави да набъбне за 20 мин. Разрохква се.

  3. 3.

    В загретия зехтин се слагат празът и чесънът. Разбъркват се 3-4 мин., слагат се гъбите и подправката Домати и билки. Разбъркват се 3-4 мин. и се добавят маслините.

  4. 4.

    Булгурът се разбърква със зеленчуците и нарязаното сирене. Посолява се на вкус. Напълват се чушките.

  5. 5.

    За соса всичко се пасира заедно. С половината от него се поръсват чушките и се запичат за 20 мин. на 180˚ С. След като се изпекат, се заливат с останалия сос и се поднасят.


Подходящи типове вина
Ноем. 2011
Още подобни рецепти
Коментари