Начало За нас Реклама Контакти

Пълнен червен лук

Снимка за Пълнен червен лук
40
Време за приготвяне: 40 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Трансформирането на лучените аромати по време на печене е като истинска магия – едва ли някой може да устои на карамелено-пикантните препечени нотки, докато учудващо много хора бърчат носове пред суровия зеленчук. 

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 4 глави червен лук
  • 100 г пресни трохи от пълнозърнест хляб
  • 1 ч. л. листенца от прясна мащерка
  • 1 ч. л. пълнозърнеста горчица
  • 4 с. л. зехтин

Начин на приготвяне

  • 1.

    Лукът се обелва внимателно, за да не се наранят външните слоеве. Отрязва се капаче от връхната част и се намазва със зехтин. Всяка глава се намазва със зехтин и се увива в алуминиево фолио. Слагат се в тавичка и се пекат 1 час в загрята фурна на 200° С.

  • 2.

    На всяка глава лук се изваждат вътрешните слоеве. Отделените части се нарязват на много ситно и се смесват с трохите, мащерката, горчицата, 1 с. л. зехтин, шарен пипер и смляна морска сол на вкус.

  • 3.

    Запичат се 15 мин., докато се зачервят и плънката стане хрупкава отгоре. 


Подходящи типове вина
Ян. 2014
Още подобни рецепти
Коментари