Начало За нас Реклама Контакти

Пролетна салата

Снимка за Пролетна салата
15
Време за приготвяне: 15 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Чесънът и лютите чушки са основните подправки във все още непознатата у нас корейска кухня. Те, разбира се, не липсват и в тази свежа пролетна салата от Страната на утринната свежест, където чудесно си партнират с типичните източни вкусове на соевия сос и сусамовото олио.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • зелена салата
  • 1 връзка репички, нарязани на кръгчета
  • краставица, нарязана на кръгчета
  • 1 ч. л. сушени люти чушки
  • за дресинга:
  • 5 с. л. зехтин
  • 3 с. л. балсамов оцет
  • 1 с. л. соев сос
  • 1 ч. л. сусамово олио
  • 1 ч. л. чесън, пресован
  • 2 ч. л. захар
  • 1 с. л. сусам
  •  сол на вкус
  •  черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Салатата се накъсва на парчета и се смесва с останалите зеленчуци.

  2. 2.

    Дресингът се приготвя, като всички съставки без сусама се смесват и се разбиват с тел в купа. Прибавят се зеленчуците и се поръсва със сусам.


Подходящи типове вина
Май 2010
Още подобни рецепти
Коментари