Начало За нас Реклама Контакти

Пролетен булгур пилаф

Снимка за Пролетен булгур пилаф
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Зелената свежест и различните аромати на пресните растения в тази рецепта приятно контрастират на привкуса на ядки от булгура и горчивата пикантност на маслините.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 2 връзки пресен лук, едро нарязан
  2. 2 връзки пресен чесън, нарязан
  3. 2 с. л. масло
  4. 3 тиквички, нарязани на малки кубчета
  5. 1 ч. ч. едър булгур
  6. 200 г маслини каламата, нарязани
  7. 1 връзка копър, ситно нарязан
  8. 1 връзка магданоз, ситно нарязан
  9. ½ връзка джоджен, ситно нарязан
  10. 2 ч. ч. зеленчуков или пилешки бульон
  11.  сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    В сгорещеното масло се слагат лукът и чесънът, разбъркват се, докато омекнат на умерен огън. Прибавят се тиквичките, посоляват се и се разбъркват 3-4 мин. Прибавят се булгурът, маслините, копърът, джодженът, магданозът, разбъркват се и се заливат с бульона. Всичко се подправя със сол и пипер на вкус.

  2. 2.

    Ястието за затваря с капак и се оставя на много тих огън за 10 мин. Изключва се и се оставя затворено още 15 мин. Пилафът се разрохква с вилица и се поднася топъл или студен с резени лимон
     


Подходящи типове вина
Апр. 2014
Още подобни рецепти
Коментари