Начало За нас Реклама Контакти

Пресни картофи с маслини и сирене

Снимка за Пресни картофи с маслини и сирене
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Използването на рукола в готвени ястия може и да е новост по нашите земи, но е традиционно за средиземноморските кухни, като резултатът е свеж и с характерен вкус.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 600 г пресни картофи, срязани наполовина
  • 3 с. л. зехтин
  • 1 глава червен лук, нарязана на полумесеци
  • 50 г зелени маслини, нарязани
  • 50 г маслини каламата
  • 100 г сушени домати, мариновани в олио, нарязани
  • 100 г овче сирене, нарязано на малки кубчета, по желание
  • 1 връзка магданоз, нарязан
  • 1 ч. ч. рукола или спанак
  • 1 с. л. сок от лайм или лимон
  •  сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне

  • 1.

    Картофите се варят 10 - 15 мин. в подсолена вода, докато омекнат, но не бива да се разваряват. Отцеждат се и се подсушават.

  • 2.

    Зехтинът се загрява и в него се слагат картофите. Разбъркват се 2 мин. на силен огън, сипва се лукът, разбърква се 1 мин. и се добавят маслините и доматите. Посоляват се на вкус, прибавят се сиренето, магданозът и руколата и се подправя с пипер и сок от лайм на вкус. Не се пържи, а само се разбърква, за да омекне съвсем леко руколата, и се сервира.

Подходящи типове вина
Юни 2014
Още подобни рецепти
Коментари