Начало За нас Реклама Контакти

Праз на скара

Снимка за Праз на скара
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Тази ароматна рецепта, напълно подходяща за Бъдни вечер получихме от читателката на списание "Меню" Петя Симеонова. Екипът ни й благодари за предоставената ни вкусна възможност!

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 6 стръка праз лук
  • за ароматния винегрет:
  • 100 г маслини
  • 2 ч. л. горчица
  • 3 с. л. ябълков оцет
  • по ½ ч. л. нарязани босилек, магданоз, копър и естрагон
  • 2-3 печени чушки
  •  щипка захар
  •  сол на вкус
  •  

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Избират се по-дебели парчета праз, зелената част можете да се използва за баница или омлет. Лукът се почиства и нарязва на едри парчета с дължина 5-10 см.

  2. 2.

    Парчетата праз се слагат в тенджера с гореща вода и се варят около 5 мин. на тих огън, докато омекнат. Изваждат се и се охлаждат в съд със студена вода. Отцеждат се и се намазва обилно с олио.

  3. 3.

    Маслините се почистват от костилките и нарязват на ситно, след което се сипват в купа. Прибавят се нарязаните на ситно печени чушки, подправките и останалите съставки за винегрета. Продуктите се пасират до получаване на еднородна смес.

  4. 4.

    Празът се пече на скара за около 10 минути, като се обръща. Подрежда се в чиния и се полива с винегрета. Консумира се топъл или охладен в комбинация с много салата или туршия и препечен хляб.


Дек. 2009
Още подобни рецепти
Коментари