Начало За нас Реклама Контакти

Постни картофени кюфтенца с пащърнак

Снимка за Постни картофени кюфтенца с пащърнак
60
Време за приготвяне: 60 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - бира

Пащърнакът все още е незаслужено пренебрегван в родните кухни, въпреки финия му вкус с нежна сладост. Той е чудесен задушен или пък на пюре, а днес ви го предлагаме, като част от хрупкави и ароматни крокети.

СъставНеобходими продукти за 4

  • 400 г картофи
  • 200 г пащърнак
  • 200 г моркови
  • 2 кубчета MAGGI® Зеленчуков бульон
  • 1 стрък праз, ситно нарязан
  • ¼ ч. л. индийско орехче
  • ½ с. л. настъргана кора от лимон
  • 4 с. л. магданоз, нарязан на ситно
  • 4 с. л. олио
  • 3 с. л. овесени ядки
  • 3 с. л. бадеми, нарязани на ситно
  •  черен пипер и лимонов сок на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Картофите, пащърнакът и морковите се обелват, нарязват се на кубчета и се пускат в 1 л вряща вода, в която са разтворени 2 кубчета MAGGI® Зеленчуков бульон. Варят се около 10 мин., докато омекнат. Прецеждат се и се намачкват с вилица.

  2. 2.

    Празът се слага да се запържи в 1 с. л. от олиото и се подправя с магданоза, лимоновата кора и индийското орехче. Сместа се разбърква заедно със смачканите зеленчуци. Овкусява се с черен пипер и лимонов сок на вкус. Оформят се 8 кюфтенца.

  3. 3.

    Овесените ядки и бадемите се смесват и кюфтенцата се овалват в сместа, като леко се натискат.

  4. 4.

    Изпържват се в останалото олио на среден огън по около 2 мин. от всяка страна.


Галерия
Март 2010
Още подобни рецепти
Коментари