Начало За нас Реклама Контакти

Плодово-зеленчукова салата

Снимка за Плодово-зеленчукова салата
10
Време за приготвяне: 10 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Тази рецепта е в стила на тенденцията за функционалните храни. Само дето е съвсем без всякакви добавки, а разчита единствено на естествените полезности, съдържащи се в плодовете и зарзаватите на сезона.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 2 червени ябълки, нарязани на кубчета
  • 2 стръка селъри, тънко нарязани
  • 200 г ягоди, срязани на две
  • 3 с. л. стафиди
  • 4 с. л. нарязани орехи
  • 4 листа зелена салата
  • за дресинга:
  • 4 с. л. обезмаслено кисело мляко
  • 2 с. л. листа мента, нарязани на ситно
  • 2 с. л. лимонов сок

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Листата салата се слагат на дъното на купа. Отгоре се слагат ябълките, селърито, ягодите, стафидите и орехите.

  2. 2.

    Продуктите за дресинга се смесват. Салатата се залива и се охлажда до поднасянето.


Подходящи типове вина
Май 2007
Още подобни рецепти
Коментари