Начало За нас Реклама Контакти

Печени зеленчуци

Снимка за Печени зеленчуци
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

За порция: 170 кал., 5 г протеин, 15 г въглехидрати, 11 г мазнини, 0 мг холестерол, 5 г фибри

СъставНеобходими продукти за 4 порция

  • 2 средни тиквички, нарязани на парчета
  • 1 средна зелена пиперка, нарязана на ивички
  • 1  средна червена пиперка, нарязана на ивички
  • 1 глава червен лук
  • 300 г бланширан зелен фасул
  • 1 ч. л. сол
  • ½ ч. л. черен пипер
  • 3 ч. л. зехтин

Начин на приготвяне

  1. 1.

    За да се бланшира фасулът, се слага в тенджера 1 л вода да заври, посолява се с 1 ч.л. сол, слага се за 5 мин. почистеният фасул, след това се изважда и добре се отцежда в гевгир.

  2. 2.

    Фурната се загрява до 230°С. Слагат се нарязаните зеленчуци в тавичка, поръсват се с мазнината и подправките, разпределят се на по-тънък пласт и се запичат 30 минути, като от време на време се разбъркват.

Идея:
При сервиране печените зеленчуци могат да се подправят с лимонов сок и пресован чесън.

Ян. 2003
Още подобни рецепти
Коментари