Начало За нас Реклама Контакти

Печени пресни картофи с розмарин и сирене

Снимка за Печени пресни картофи с розмарин и сирене
60
Време за приготвяне: 60 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Простотата на ястията с картофи е едно от най-големите им достойнства. В тази семпла рецепта са използвани типични италиански продукти, които чудесно допълват нежната консистенция и финия вкус на запечените картофки.

СъставНеобходими продукти за 4

  1. 1 кг пресни картофи
  2. 2 стръка розмарин
  3. 200 г моцарела или овче сирене
  4. 100 г пармезан или кашкавал
  5. 200 г чери домати
  6. 2 с. л. зехтин
  7.  сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Картофите се измиват, без да се белят, нарязват се на еднакви парчета и се слагат да се сварят за 10 мин. на умерен огън. Прецеждат се и се подсушават.

  2. 2.

    Картофите се посоляват и се разбъркват с розмарина, зехтина и черния пипер. Подреждат се в тавичка, като се редуват с нарязаната моцарела. Отгоре се слагат доматчетата и всичко се поръсва с пармезана. Слагат се да се пекат във фурна, загрята до 200° С за 20 мин., докато се зачервят добре. Поднасят се горещи.


Подходящи типове вина
Септ. 2010
Още подобни рецепти
Коментари