Начало За нас Реклама Контакти

Печени аспержи с кашу и портокалов сок

Снимка за Печени аспержи с кашу и портокалов сок
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Аспержите с кашу са венецът със сигурност могат да предизвикат онова особено въодушевление на апетита, постижимо от истински шедьовър. Виното и портокалът завършват пиршеството за сетивата по неповторим начин, който на човек само му остава да си спомня дълго, с усмивка.

СъставНеобходими продукти за 2 порции

  • 400 г аспержи
  • 2 с. л. зехтин Екстра Върджин
  • ½ ч. ч. кашу
  • 2 с. л. бяло вино
  •   сок от 1 портокал
  •   сол на вкус
  •   черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Аспержите се почистват от вдървените части, леко се обелват в основата. Слагат във вряща подсолена вода за 5 мин. Отцеждат се добре.

  2. 2.

    През това време се слагат да се загреят портокаловият сок и виното. Когато течността изври наполовина, с нея се заливат аспержите, добавят се ядките и се запичат за 10 мин.


Май 2008
Още подобни рецепти
Коментари