Начало За нас Реклама Контакти

Печена царевица

Снимка за Печена царевица
60
Време за приготвяне: 60 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Млечната царевица в тази рецепта претърпява чудесна кулинарна трансформация под влиянието на пикантните подправки, маслото, открития огън и ароматния пушек. В този нов вид тя е превъзходна алтернатива на хляба за летните сбирки край пламтящата жарава.

СъставНеобходими продукти за 4

  • 4 кочана царевица с обелките
  • 100 г меко масло
  • 1 ч. л. смлян кимион
  • 1 ч. л. риган
  • 1 ч. л.  смлян шарен пипер
  • 1 ч. л. лют червен пипер

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Царевицата се покрива със студена вода, оставя се да постои 20 мин. и се подсушава.

  2. 2.

    Обелват се само най-външните листа на кочаните. Останалите внимателно се обръщат назад и се отстранява царевичната свила. Маслото, кимионът, риганът и двата вида пипер се смесват. Посолява се на вкус. Всеки кочан се намазва добре с маслената смес и отново се завива с листата. Ако не можете да намерите кочани с листата, завийте царевицата в хартия за печене и пласт алуминиево фолио. Пече се на умерено загрята скара на дървени въглища около 20 мин., като се обръща от всички страни.


Подходящи типове вина
Авг. 2009
Още подобни рецепти
Коментари