Начало За нас Реклама Контакти

Печен камамбер в лозови листа

Снимка за Печен камамбер в лозови листа
30
Време за приготвяне: 30 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Ароматът на добрия камамбер наподобява този на кисело зеле в един краен стадий на развитие. Сам по себе си този мирис, макар и много ценен, би могъл да бъде притеснителен, но в тази оригинална рецепта комбинацията му с билки, чесън и лозови листа е повече от превъзходна.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 1 пита камамбер от 250 г в дървена кутия или овче сирене
  2. 1 скилидка чесън
  3. 1 с. л. бяло вино
  4. 1 с. л. екстра върджин зехтин арбекина
  5. 2 стръка мащерка
  6. 1 стрък розмарин
  7. 1 щипка риган
  8. 1 дафинов лист
  9. 6 консервирани лозови листа

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Сиренето се изважда от кутията, а опаковката се маха. В кутията се постила хартия за печене. Подреждат се 3 лозови листа, а върху тях се слага сиренето.

  2. 2.

    Чесънът се пуска за 10 сек. във вряща вода, изважда се и се нарязва на тънки ивички.

  3. 3.

    Сиренето се срязва на 8 парчета, но не до края. В процепите се слагат ивичките чесън. Полива се с виното и зехтина, слагат се мащерката, няколко листенца розмарин, риганът и дафиновият лист.

  4. 4.

    Сиренето се покрива от всички страни с останалите лозови листа и се затваря хартията за печене. Покрива се с капака на кутията и се пече за 20 мин. на 190˚ С.


Подходящи типове вина
Февр. 2011
Още подобни рецепти
Коментари