Начало За нас Реклама Контакти

Печен качамак с кашкавал и сирене

Снимка за Печен качамак с кашкавал и сирене
45
Време за приготвяне: 45 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Огромно предимство за качамака е, че плътната му структура и лек вкус много лесно се разнообразяват с всякакви продукти. В тази рецепта от Чепеларе тази задача се пада на бялото сирене, зеленчуците и кашкавала.

СъставНеобходими продукти за 6 - 8 порции

  • 250 мл вода
  • 250 мл прясно мляко
  • 125 г масло
  • 200 г кашкавал, настърган на едро ренде
  • 250 г царевично брашно
  • ½ ч. л. сол
  • за плънката:
  • 1 с. л. олио или масло
  • 1 глава лук, нарязана на полумесеци
  • 4 чушки, нарязани на ситно
  • 4 стръка пресен лук
  • 2 с. л. магданоз, нарязан на ситно
  • 1 ч. л. червен пипер
  •  сол, черен пипер на вкус
  • 200 г овче сирене или тип дунавия
     

Начин на приготвяне

  • 1.

    Водата се слага да кипне с млякото, маслото и солта. Прибавя се кашкавалът, разбърква се и се сипва царевичното брашно. Бърка се, докато се сгъсти и се поеме маслото. Качамакът се сипва в тавичка, застлана с хартия за печене.

  • 2.

    Плънката се приготвя, като в загрятата мазнина се слагат лукът и чушките. Разбъркват се 3-4 мин. на умерен огън, докато омекнат. Прибавят се пресният лук и магданозът и се овкусяват със сол и черен пипер на вкус.

  • 3.

    Плънката се разпределя върху качамака и се поръсва с натрошеното сирене и червения пипер. Запича се за 10 мин. на 200° С.
     


Подходящи типове вина
Окт. 2011
Още подобни рецепти
Коментари