Начало За нас Реклама Контакти

Панирани чушки с доматен сос

Снимка за Панирани чушки с доматен сос
80
Време за приготвяне: 80 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Защо два сладки зеленчука си пасват? Защото, колкото и да се различават на външен вид, вкусовете на домата и чушката си приличат, а чесънът, пържените вкусове и магданозът укрепват здравата им връзка.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 12 чушки
  • 5 с. л. царевично брашно
  • ½ ч. л. морска сол
  • 50 мл олио за пържене
  • за доматения сос:
  • 2 с. л. олио
  • 2 глави лук, нарязани на полумесеци
  • 2 скилидки чесън, ситно нарязани
  • 1 ч. л. доматено пюре
  • 800 г домати, обелени нарязани на кубчета
  • 3 с. л. магданоз, ситно нарязан
  •  сол на вкус

Начин на приготвяне

  • 1.

    Чушките се изпичат заедно с дръжките, слагат се в плик да се задушат и се обелват. Внимателно се цепват по дължина на две, за да им изтече сокът и внимателно да се отстранят семките, като дръжката се запазва. Подсушават се.

  • 2.

    За соса олиото се загрява, слагат се лукът и чесънът, разбъркват се на умерен огън да омекнат леко. Прибавя се доматеното пюре, разбърква се, добавят се доматите и се оставят да къкрят 10 - 15 мин., докато сосът се сгъсти. Посолява се на вкус и се прибавя магданозът.

  • 3.

    Царевичното брашно се разбърква със солта, чушките се топват в него, изтупват се и се изпържват в сгорещеното олио на умерен огън, докато се зачервят. Излишната мазнина се попива с кухненска хартия.

  • 4.

    Чушките се подреждат ветрилообразно в дълбока чиния, в центъра се слага сосът. Поднася топло или студено с пресен хляб.
     

Подходящи типове вина
Юли 2015
Още подобни рецепти
Коментари