Начало За нас Реклама Контакти

Палачинки от нахут с гъбена плънка

Снимка за Палачинки от нахут с гъбена плънка
45
Време за приготвяне: 45 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Нахутът е изключително полезен за клетъчното възстановяване на организма. Освен това укрепва имунитета, предпазва сърцето и поддържа здрави кожата и косата. А за да се насладите пълноценно и на чудесния му вкус, предлагаме ви да опитате нахутените палачинки на Марта от блога Горски мъх, които изненадват с чудесна плънка от гъби.

СъставНеобходими продукти за 2-4 порции

  • 1 ч. ч. брашно от нахут
  • ½ ч. ч. пшенично брашно
  • 1¼ ч. ч. прясно мляко
  • ½ ч. ч. вода
  • 1 с. л. зехтин
  • 2 с. л. масло
  • 1 щипка сол
  • за плънката:
  • 500 г гъби, почистени и нарязани на лентички
  • 2 с. л. масло
  • 2 скилидки чесън, ситно нарязани
  • ¼ ч. ч. вода
  • 200 г крем-сирене
  • ⅓ ч. ч. бяло вино
  • 2 с. л. магданоз
  • 2 ч. л. копър
  • 1 с. л. мащерка
     

Начин на приготвяне

  • 1.

    Двата вида брашно се смесват, добавя се щипката сол и хубаво се разбърква. Наливат се млякото, водата и зехтинът и отново се разбърква. Ако е необходимо, се долива още малко вода, така че да се получи смес с консистенцията на палачинково тесто.

  • 2.

    От готовата смес се приготвят палачинки, които се изпичат от двете страни в тиган, намазан с малко масло. Покриват се и се оставят настрана.

  • 3.

    За плънката се разтопява малко масло в тиган и към него се добавя чесънът. Слагат се гъбите, посолява се и се оставя да се задуши няколко минути. Ако е необходимо, се налива малко вода. Добавят се крем сиренето, бялото вино и останалата вода, разбърква се и се оставя да къкри няколко минути. Накрая се слагат подправките и след 3 – 5 мин. готовата плънка се разпределя върху палачинките.
     


Подходящи типове вина
Юли 2013
Още подобни рецепти
Коментари