Начало За нас Реклама Контакти

Оризови топки със сирене

Снимка за Оризови топки със сирене
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Краткото време за приготвяне е преимущество на повечето мезета и тази рецепта за оризови форми с аромати на пушек и пресни подправки е добър пример за това.

СъставНеобходими продукти за 4

  1. 1 ч. ч. едър ориз с обли зърна, напр. ризон
  2. 3 с. л. масло
  3. 4 с. л. смесени свежи или замразени подправки: магданоз, копър, джоджен, босилек
  4. 250 г сирене тип дунавия или топено сирене, нарязано на малки кубчета
  5. 1 ч. ч. настърган пушен кашкавал
  6.  сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Оризът се измива, покрива се с 2 ч. ч. студена вода, слага се да заври на силен огън. После температурата се намалява и се оставя да къкри 12 мин., покрит с капак. Оставя се още 5 мин. без да се отваря.

  2. 2.

    Горещият ориз се разбърква с маслото, свежите подправки, сиренето и кашкавала. Подправя се със сол и пипер на вкус, оформя се с влажни ръце на топки и се сервира веднага.


Подходящи типове вина
Ноем. 2010
Още подобни рецепти
Коментари