Начало За нас Реклама Контакти

Ориз с гъби, лапад и маслини

Снимка за Ориз с гъби, лапад и маслини
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - бира

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 1 ч. ч. ориз, измит под течаща студена вода и отцеден
  • 250 г гъби, почистени и нарязани на филийки
  • 1 връзка пресен лук, нарязан на ситно
  • 2 стръка пресен чесън, нарязан на ситно
  • 15 млади листа лапад, нарязанаи
  • 1 к. ч. маслини
  • 1 кубче MAGGI Силен Пилешки бульон
  • 500 мл гореща вода
  • 1 с. л. нарязан копър
  • 1 с. л. нарязан джоджен
  • 1 домат, обелен и нарязан на кубчета или 1 с.л. доматено пюре
  • 3 с. л. олио
  • 1 с. л. масло
  •   черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    В тавичка на котлона се загряват маслото и олиото, прибавят се лукът и чесънът, след 2-3 мин. се прибавят гъбите. Като изври отделената от гъбите вода, се прибавя оризът, запържва се 2-3 мин., слага се лападът.

  2. 2.

    След като ври 2-3 мин. се слага натрошеният MAGGI Силен Пилешки бульон. Добавят се маслините и доматът. Долива се горещата вода. След като всичко заври, се слагат зелените подправки и пиперът.

  3. 3.

    Ястието се поставя в загрята фурна на 200°С и се пече, докато оризът попие водата.


Галерия
Ян. 2003
Още подобни рецепти
Коментари