Начало За нас Реклама Контакти

Огретен от цял карфиол

Снимка за Огретен от цял карфиол
45
Време за приготвяне: 45 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Безспорно добрата комбинация на карфиол и грюер е в основата на успеха на тази лесна за приготвяне и ефектна при сервиране рецепта.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 1 средна глава карфиол
  2. 2 с. л. масло
  3. 2 с. л. оризово или пшенично брашно
  4. 400 мл прясно мляко
  5. 150 г настърган грюер или овчи кашкавал
  6.  сол, пипер на вкус
     

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Карфиолът се почиства от листата. Основата му се срязва на кръст. Пуска се в 2 л вряща подсолена вода да се подвари за 10 мин. Изважда се и се подсушава.

  2. 2.

    Маслото се сгорещява в тиган на умерен огън. Слага се брашното, разбърква се 1 мин. и се налива млякото. Разбърква се, докато се сгъсти. Подправя се със сол и пипер на вкус. Слага се половината от грюера. Разбърква се.

  3. 3.

    Карфиолът се слага в намаслена тавичка. Залива се със соса и се поръсва с останалия грюер. Запича се за 15 мин. във фурната, загрята на 190˚ С.
     


Подходящи типове вина
Ноем. 2011
Още подобни рецепти
Коментари