Начало За нас Реклама Контакти

Огретен от червено цвекло

Снимка за Огретен от червено цвекло
120
Време за приготвяне: 120 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Необичайното използване на цвеклото в това красиво и вкусно ястие внася добър елемент на изненада, който да завърши цялостното впечатление от рецептата. 

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 1 кг червено цвекло
  • 1 глава чесън
  • 2 стръка мащерка
  • 2 с. л. зехтин
  • 2 с. л. масло
  • 100 мл заквасена сметана
  • 200 г овче сирене, натрошено
  • за коричката:
  • 1 ч. ч. пресни хлебни трохи
  • 2 с. л. орехи, едро натрошени
  • 50 г пармезан или кашкавал, настърган
  • 2 с. л. магданоз, ситно нарязан
     

Начин на приготвяне

  • 1.

    Цвеклото се измива добре и се слага в лист фолио заедно с необелената глава чесън, мащерката и зехтина. Увиват се на вързопче и се слагат в загрята фурна на 180˚ С за 1 час или докато омекнат.

  • 2.

    Изпеченото цвекло се обелва и се настъргва на едро ренде. Печеният чесън се изстисква и смесва със сметаната. Разбърква се с цвеклото и сиренето и се сипва в топлоустойчив съд, намазан с масло.

  • 3.

    Смесват се трохите, орехите, пармезанът и магданозът и огретенът се запича 40 мин. във фурна, загрята на 190˚ С .
     


Подходящи типове вина
Апр. 2013
Още подобни рецепти
Коментари