Начало За нас Реклама Контакти

Мутабал

Снимка за Мутабал
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Подобното едновременно на баба гануш и на хумус предястие се приготвя с малко продукти и доста бързо. Тази рецепта за мутабал е на ливанката Фатима Хаджи от софийския ресторант Финикия. Рецептата е част от проекта Многообразието е вкусно.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 2 големи парладжана
  • 3 с. л. сусамов тахан
  •  лимонов сок на вкус
  •  сол на вкус 

Начин на приготвяне

  • 1.

    Патладжаните се изпичат във фурната и се обелват. Когато изстинат, се правят на пюре с блендер с тахана, лимонови сок и сол.

  • 2.

    Предястието може да се сервира, поръсено със зърна от нар, червен пипер и магданоз. 

Галерия
Подходящи типове вина
Март 2016
Още подобни рецепти
Коментари