Начало За нас Реклама Контакти

Мини пици

Снимка за Мини пици
120
Време за приготвяне: 120 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Обикновено миниатюрите изискват прекалено голяма концентрация за направата им. Това почти не се отнася за тези малки пици с класическа плънка, които са толкова подходящи за парти. Е, малко внимание и изпипване на детайлите никога не е излишно.

СъставНеобходими продукти за 20 броя

  • за тестото:
  • 2 ч. ч. брашно
  • 1 ч. л. суха мая
  • 1 ч. л. захар
  • ½ ч. л. сол
  • 2 с. л. зехтин
  • 150 - 200 мл вода
  • за гарниране:
  • 2 с. л. зехтин
  • 1 малка глава лук, нарязана на ситно
  • 1 скилидка чесън, ситно скълцан
  • 500 г домати от консерва
  • 1 ч. л. риган
  • 1 с. л. босилек, нарязан на ситно
  •  сол и пипер на вкус
  • 2 с. л. маслини, без костилките и нарязани на шайби
  • 1 топка (125 г) моцарела
  • 2 с. л. настърган пармезан или кашкавал
  • 4 мариновани гъби
  •   пресен босилек
  • 2-3 с. л. зехтин

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Брашното се смесва със захарта, солта и маята. Прави се кладенче и в него се слагат зехтинът и водата. Омесва се меко еластично тесто. Меси се, докато престане да лепне. Ако има нужда се добавя още малко брашно. Оставя се за втаса, докато удвои обема си.

  2. 2.

    В загретия зехтин се слагат да се запържат леко лукът и чесънът. Добавят се доматите и риганът. Разбъркват се, докато сосът се сгъсти. Подправя се със сол, пипер и босилек на вкус.

  3. 3.

    Втасалото тесто се премесва отново, разточва се на лист с дебелина 5 мм и се нарязва на малки кръгчета. Всяко се намазва с лъжичка от доматения сос и се гарнира с моцарела, гъби, маслини и пармезан. Изпичат се, докато порозовеят. Поднасят се с пресен босилек.


Септ. 2009
Още подобни рецепти
Коментари