Начало За нас Реклама Контакти

Мариновано сирене

Снимка за Мариновано сирене
10
Време за приготвяне: 10 мин. + 3 дена за мариноване
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Това е едно невероятно вкусно и ароматно сирене за акомпанимент на хубаво червено вино. Пригответе го поне 3 дни преди партито. Така сиренето ще поеме достатъчно от всички аромати, а вие ще сте по-спокойни в самия ден на събитието.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Сиренето се подсушава и се нарязва на малки кубчета. Слага се в буркан или пластмасова кутия.

  2. 2.

    Поръсва се с ригана и пиперa. Прибавят се клончетата розмарин, сушените домати, чушчиците и чесънът и всичко се залива със зехтин. Бурканът или кутията се затварят и се оставят поне за 3 дни на хладно.

Съвет:
Ако се сложи в хладилника, зехтинът може да помътнее, но след като постои известно време на стайна температура, възвръща вида си. Така приготвеното сирене може да се съхрани до 2 месеца в хладилник, а ароматният зехтин може да се използва за салати и паста.

Подходящи типове вина
Окт. 2007
Още подобни рецепти
Коментари