Начало За нас Реклама Контакти

Мариновани маслини

Снимка за Мариновани маслини
15
Време за приготвяне: 15 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Маслините са много вкусни и без каквато и да е кулинарна обработка, но заложеният в списанието ни стремеж към разнообразие не може да пренебрегне чудесното им свойство да се комбинират с разнообразни подправки. Затова нашият шеф готвач Ивелина Иванова реши да ги маринова преди да ви предложи да поднесете на гостите си този средиземноморски гастро-символ.

СъставНеобходими продукти за 10

  • 125 г зелени маслини
  • 125 г черни маслини
  • 2 с. л. зехтин
  • 1 с. л. оцет от шери или сок от лимон
  • 1 с. л. нарязан пресен магданоз
  • 1 ч. л. нарязан пресен розмарин
  • ½ ч. л. семена от копър
  • ½ ч. л. зрънца шарен пипер

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Семената от копър се счукват. Към тях се прибавят магданозът, пиперът, розмаринът, чесънът, оцетът и зехтинът.

  2. 2.

    Маслините се объркват с маринатата и се оставят да престоят в хладилника, плътно затворени в буркан поне 7 дни. Така могат да се съхранят до 3 месеца.

Идея: добавете в маринатата резени лайм или лимон.

Юни 2009
Още подобни рецепти
Коментари