Начало За нас Реклама Контакти

Мариновани чесънчета

Снимка за Мариновани чесънчета
120
Време за приготвяне: 60 мин. + 1 час стерилизиране
Подходяща напитка - концентрат

Чесновата туршия винаги е била сред най-пикантните и специални зимни мезета в българското меню. Ето един лесен и хитроумен начин да я приготвим в градски условия с помощта на домашната ни фурна и на Dr. Oetker.

СъставНеобходими продукти за 4 буркана по 400 мл

Начин на приготвяне

  • 1.

    Обелените скилидки чесън се разпределят в буркани, заедно с накъсания на едри стръкове копър.

  • 2.

    Съдържанието на пакетчето Пикант фикс се смесва с водата, оцета и захарта. Така получената марината се слага да заври и се оставя да ври 3 - 5 мин., като се бърка непрекъснато. След като сместа заври, по желание могат да се добавят допълнително оцет и захар на вкус. Подготвеният чесън се залива с горещата марината, бурканите се разклащат добре и, ако е необходимо, се долива още марината. Бурканите се затварят веднага.

  • 3.

    Бурканите се нареждат в тава за печене, която се напълва с около 2 см вода и се слага в долната половина на предварително загрята фурна. Пече се около 60 мин. на 100° С. Бурканите се съхраняват на тъмно и хладно място.

 

Още предложения и съвети на www.oetker.bg


Окт. 2011
Още подобни рецепти
Коментари