Начало За нас Реклама Контакти

Манастирска гозба

Снимка за Манастирска гозба
60
Време за приготвяне: 60 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Както е известно, обитателите на православните манастири живеят скромен и отдаден на пост и молитва живот. Това обаче съвсем не означава, че монасите не си угаждат, даже напротив! Посетете някой път магерницата на най-близкия ви манастир и ще се убедите. Ако пък нямате път към някоя света обител, направо изпробвайте нашата рецепта.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 500 г картофи, нарязани на кубчета
  • 2 моркова, нарязани на кръгчета
  • 1 глава лук, нарязана на ситно
  • 200 г пресен или консервиран арпаджик
  •   черен пипер на вкус
  •   сол на вкус
  • 15 маслини
  • 200 г гъби, нарязани на ивици
  • 3 с. л. ориз
  • 3 домата, обелени и нарязани на кубчета
  • 4 с. л. олио
  • 100 мл бяло вино
  • 2 с. л. магданоз

Начин на приготвяне

  1. 1.

    В мазнината и 1 с.л. вода се задушава лукът и морковите. Прибавят се гъбите, арпаджикът и маслините. Налива се виното и 1/2 ч.ч. гореща вода. Подправя се със сол и пипер.

  2. 2.

    Когато поомекнат морковите, се слагат картофите, оризът и доматите. Малко преди ястието да е готово, се слага магданозът.


Подходящи типове вина
Авг. 2007
Още подобни рецепти
Коментари