Начало За нас Реклама Контакти

Лодки със спанак и маслини

Снимка за Лодки със спанак и маслини
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Сандвичите никога не са били просто нещо, най-малкото поради факта, че са кръстени на английски граф. А тези хрупкави ⛵ лодки с богат вкус и много съставки достойно потвърждават благородническия им произход.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 2 малки пълнозърнести багети или 1 франзела
  2. 2 с. л. зехтин extra virgin
  3. 2 стръка пресен лук, ситно нарязани
  4. 300 г спанак, подсушен и нарязан
  5. 4 с. л. маслини
  6. 250 г фина извара или крем-сирене
  7. 50 г пушен кашкавал, настърган
  8. 1 домат, нарязан на кубчета
  9. 2 с. л. нарязана мента или джоджен
  10. 1 ч. л. розов пипер
  11.   хималайска сол на вкус
     

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Багетите се срязват на две по дължина. Вътрешността се издълбава и се натрошава. Издълбаните половинки се напръскват с половината зехтин и се запичат за 10 мин. във фурната на 200° С.

  2. 2.

    Останалият зехтин се сгорещява и в него се слага лукът, разбърква се 1 мин., прибавят се трохите, разбъркват се и се добавя спанакът. Бърка се, докато завехне. Сместа се разбърква с изварата, маслините, кашкавалът, доматите и ментата. Посолява се на вкус.

  3. 3.

    Запечените половинки багети се напълват със сместа и отново се слагат за 10 мин. във фурната, за да се зачервят. Сервират се горещи, поръсени със счукан розов пипер.
     


Подходящи типове вина
Май 2012
Още подобни рецепти
Коментари