Начало За нас Реклама Контакти

Лодки със спанак и маслини

Снимка за Лодки със спанак и маслини
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Сандвичите никога не са били просто нещо, най-малкото поради факта, че са кръстени на английски граф. А тези хрупкави ⛵ лодки с богат вкус и много съставки достойно потвърждават благородническия им произход.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 2 малки пълнозърнести багети или 1 франзела
  2. 2 с. л. зехтин extra virgin
  3. 2 стръка пресен лук, ситно нарязани
  4. 300 г спанак, подсушен и нарязан
  5. 4 с. л. маслини
  6. 250 г фина извара или крем-сирене
  7. 50 г пушен кашкавал, настърган
  8. 1 домат, нарязан на кубчета
  9. 2 с. л. нарязана мента или джоджен
  10. 1 ч. л. розов пипер
  11.   хималайска сол на вкус
     

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Багетите се срязват на две по дължина. Вътрешността се издълбава и се натрошава. Издълбаните половинки се напръскват с половината зехтин и се запичат за 10 мин. във фурната на 200° С.

  2. 2.

    Останалият зехтин се сгорещява и в него се слага лукът, разбърква се 1 мин., прибавят се трохите, разбъркват се и се добавя спанакът. Бърка се, докато завехне. Сместа се разбърква с изварата, маслините, кашкавалът, доматите и ментата. Посолява се на вкус.

  3. 3.

    Запечените половинки багети се напълват със сместа и отново се слагат за 10 мин. във фурната, за да се зачервят. Сервират се горещи, поръсени със счукан розов пипер.
     


Подходящи типове вина
Май 2012
Още подобни рецепти
Коментари
Tyxo.bg counter