Начало За нас Реклама Контакти

Лешникови крекери със сирене и салвия

Снимка за Лешникови крекери със сирене и салвия
35
Време за приготвяне: 35 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Ароматната комбинация от лешници, салвия и чедър е в основата на тези хрупкави и изкусителни солени бисквити, които са чудесни в топлите пролетни следобеди с чаша бира или бяло вино.

СъставНеобходими продукти за 20 - 30 броя

  • 80 г масло
  • 130 г 1 ч. ч. брашно
  • 120 г настъгано сирене чедър или кашкавал
  • ⅓ ч. ч. смлени лешници или бадеми
  • 1 ч. л. сол
  • 1 ч. л. накълцана прясна салвия
  •   лют червен пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    В кухненския робот се слагат брашното, ядките, сиренето, солта и подправките. Разбъркват се 5 сек. Прибавя се маслото, нарязано на кубчета, и се разбърква, докато се оформи тесто. Ако има нужда се прибавя лъжичка масло или брашно.

  2. 2.

    Тестото се оформя на топка и се разточва върху набрашнен плот до 0,5 см. Нарязва се на квадратчета със страна 4 см и се набождат с вилица.

  3. 3.

    Крекерите се пекат 10-12 мин. в загрята фурна на 180°С, докато краищата им започнат да потъмняват.


Подходящи типове вина
Апр. 2009
Още подобни рецепти
Коментари