Начало За нас Реклама Контакти

Лазаня от тиквички

Снимка за Лазаня от тиквички
70
Време за приготвяне: 70 минути
II
Степен на трудност - Средна

Алтернатива на класическата италианска лазаня с тестени кори, тази рецепта с тиквички е чудесният избор за лека лятна гозба.

СъставНеобходими продукти за 6 порции

  1. 1 кг тиквички
  2. 100 мл зехтин
  3. 1 глава лук, нарязан на ситно
  4. 2 скилидки чесън
  5. 500 г обелени домати, нарязани на ситно
  6. 1 с. л. доматено пюре
  7. 1 ч. л. Рустикана
  8. 2 с. л. пресен босилек, нарязан на ситно
  9. 100 г пармезан
  10. 200 г моцарела, нарязана на тънки кръгчета
  11. 200 г шунка, нарязани на тънки резени, по желание

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Тиквичките се нарязват по дължина на тънки резени, намазват се със зехтин и се слагат да се запекат във фурна, загрята до 220° С върху хартия за печене.

  2. 2.

    В 2 с. л. загрят зехтин се слагат лукът и чесънът, разбъркват се, докато се задушат, и се добавят доматите и доматеното пюре. Подправя се с Рустикана, сол и пипер. Оставя се около 10 мин. да поври и да се сгъсти, като от време на време се разбърква. Слага се босилекът и се отстранява от огъня.

  3. 3.

    Тиквичките се подреждат на дъното на правоъгълна тавичка, като се редуват с доматен сос, пармезан, моцарела и резени шунка. Завършва се с доматен сос и пармезан. Запича се 20-30 мин. във фурна, загрята на 200° С.


Септ. 2010
Още подобни рецепти
Коментари