Начало За нас Реклама Контакти

Кускус с кашу и кайсии

Снимка за Кускус с кашу и кайсии
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна

Ориенталският похват да се приготвят ядки и сушени плодове в комбинация с въглехидратни продукти като кускус, ориз и булгур и в тази рецепта се доказва като изключително успешен.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 6 сушени или пресни кайсии
  • 300 г арабски кускус
  • 400 мл зеленчуков или пилешки бульон
  • 1 с. л. масло
  • 100 г кашу
  • 1 с. л. мента, ситно нарязана
  •  сол на вкус

Начин на приготвяне

  • 1.

    Ако кайсиите са сушени, се заливат с 200 мл вряща вода, за да набъбнат. Нарязват се на четвъртини.

  • 2.

    Кускусът се залива с врящия бульон, покрива се с фолио и се оставя да набъбне 15 мин. Разрохква се с вилица.

  • 3.

    Маслото се стопява, добавя се кашуто и се разбърква, докато се зачерви. Добавят се кайсиите и се разбъркват.

  • 4.

    Кускусът се разбърква с ядките и кайсиите, слага се ментата и се подправя със сол на вкус. 

Галерия
Февр. 2015
Още подобни рецепти
Коментари