Начало За нас Реклама Контакти

Купички от патладжани с чушки и царевица

Снимка за Купички от патладжани с чушки и царевица
60
Време за приготвяне: 60 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Патладжаните, с нежната си плътна консистенция и землист аромат, са един от най-забележителните летни зеленчуци. С тях се приготвят изключително вкусни предястия - едновременно плътни и леки, богати и свежи.  

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 2 патладжана
  2. 3 с. л. зехтин Extra Virgin Мек
  3. 1 глава лук, ситно нарязана
  4. 100 г пушени свински гърди, нарязани на кубчета
  5. 2 печени червени чушки, ситно нарязани
  6. 1 зелена люта чушка, ситно нарязана
  7. ½ ч. ч. царевица
  8. 1 ч. л. риган
  9. 100 г сирене чедар или кашкавал, настърган
  10.  сол и черен пипер на вкус
  11.  

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Патладжаните се срязват наполовина. Трябва да се получат 4 купи с височина около 8 см. Вътрешността се издълбава, така че стените да останат с дебелина 1 см, и се нарязва на кубчета. Получените чашки и вътрешността се слагат за 10 мин. в подсолена вода. Отцеждат се и се подсушават.

  2. 2.

    Чашките се намазват със зехтин и се запичат за 20 мин. във фурна, загрята на 200° С, или докато ръбовете им се позачервят.

  3. 3.

    Лукът се разбърква 5-6 мин. в загретия зехтин на умерен огън. Слагат се пушените гърди и се разбъркват, докато се зачервят. Добавя се нарязаната на кубчета издълбана сърцевина на патладжаните. Като омекне, се слагат печените чушки, лютата чушка и царевицата. Добавят се риганът, солта и пиперът.

  4. 4.

    Патладжаните се напълват със сместа и се поръсват със сиренето. Пекат се 10 мин., докато се зачервят.
     


Подходящи типове вина
Юли 2012
Още подобни рецепти
Коментари