Начало За нас Реклама Контакти

Крем супа от спанак и кнедли от сирене

Снимка за Крем супа от спанак и кнедли от сирене
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна

Чудесна сезонна супа, с която ще се заредите с полезни вещества, поднесени в апетитна опаковка. Вкусът на пресни листни зеленчуци се допълва от деликатната нотка на малко синьо сирене и орехи, за разкош.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 500 г спанак
  • 100 г целина, нарязана на малки кубчета
  • 2 картофа, нарязани на малки кубчета
  • 1 л пилешки или зеленчуков бульон
  • 200 мл бяло вино
  • 200 мл течна сметана
  •   черен пипер на вкус
  • за кнедлите:
  • 100 г крем-сирене
  • 100 г синьо сирене
  • 1 с. л. магданоз, нарязан на ситно
  • 1 с. л. зелен лук, нарязан на ситно
  • 1 с. л. нарязани орехи за гарниране

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Бульонът и виното се слагат да заврат и към тях се добавят целината и картофите. След като поврат 15 мин., се сипва спанакът. След 1 мин. се пасира и се добавя сметаната и черен пипер на вкус.

  2. 2.

    Кнедлите се приготвят, като двата вида сирене се смесват с магданоза и лука. С помощта на две лъжици се оформят кнедли, с които се гарнира готовата супа.

Вариации - Вместо синьо сирене използвайте краве и добавете малко червен пипер.

Апр. 2008
Още подобни рецепти
Коментари