Начало За нас Реклама Контакти

Крем-супа от пащърнак и целина

Снимка за Крем-супа от пащърнак и целина
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Сладка, ароматна и предизвикателна - едва ли тази зимна крем-супа може да бъде описана с други думи.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 1 глава лук, ситно нарязана
  • ½ ч. л. семена от резене или кимион
  • 250 г пащърнак, обелен и нарязан на кубчета
  • 500 г целина, обелена и нарязана на кубчета
  • 1 л зеленчуков бульон
     
  •  сол и черен пипер на вкус
  •  лимонов сок и зехтин за сервиране

Начин на приготвяне

  • 1.

    Лукът се слага в 2 с. л. загрят зехтин или олио и се разбърква на умерен огън 4-5 мин., докато леко се карамелизира. Добавят се семената от резене и се разбъркват, докато станат ароматни.

  • 2.

    Сипват се пащърнакът и целината и се заливат с бульона. Подправя се със сол и черен пипер. Всичко се оставя да ври около 20 мин., докато зеленчуците омекнат.

  • 3.

    Супата се пасира и се поднася с лимонов сок и зехтин.
     


Подходящи типове вина
Февр. 2014
Още подобни рецепти
Коментари