Начало За нас Реклама Контакти

Корма с пресни картофи

Снимка за Корма с пресни картофи
60
Време за приготвяне: 60 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Кормата е богато и сочно задушено ястие от Северна Индия, което изобилства от подправки. Обикновено се приготвя с кисело мляко, но кокосовото в тази рецепта издава влиянието на южните щати Тамил Наду и Керала. Получава се нещо като вътрешнодържавен фюжън.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 1 с. л. масло
  2. 2 с. л. фъстъчено или слънчогледово олио
  3. 1 дафинов лист
  4. 3 зърна кардамон
  5. ½ ч. л. кимион на зърна
  6. 1 щипка семена от копър
  7. 1 глава лук, нарязан на ситно
  8. 1 ч. л. джинджифил, настърган
  9. 1 зелена люта чушка, нарязана на ситно
  10. 1 скилидка чесън, ситно нарязана
  11. 1 кг пресни картофи, измити и срязани наполовина
  12. 1 домат, обелен и нарязан на ситно или 5-6 чери доматчета
  13. ½ ч. л. куркума
  14. ½ ч. л. млян кориандър
  15. 1 ч. л. червен пипер
  16. 1 ч. ч. кокосово мляко
  17. 1 с. л. маково семе
  18. 50 г сурово кашу
  19.  сол на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Загряват се маслото и олиото и се добавят дафиновият лист, кардамонът, кимионът и копърът. Когато ароматът им се усили, се добавя лукът и се разбърква 2-3 мин. Слагат се джинджифилът, лютата чушка и чесънът.

  2. 2.

    Прибавят се картофите заедно с куркумата, кориандъра, червения пипер и солта. Разбъркват се добре и се налива 1 ч. ч. гореща вода. Затваря се с капак и се оставят на умерен огън за 10-15 мин.

  3. 3.

    Добавят се кокосовото мляко, доматът, маковото семе и кашуто. След като поврат още 5 мин. без капак, се поръсват с пресен кориандър или магданоз.


Подходящи типове вина
Септ. 2010
Още подобни рецепти
Коментари