Начало За нас Реклама Контакти

Хрупкави кисели краставички

Снимка за Хрупкави кисели краставички
40
Време за приготвяне: 40 мин. + 24 часа престой
I
Степен на трудност - Лесна

Киселите краставички вероятно са най-популярната по света зимнина, стига да са приготвени по наистина добра рецепта като тази. 

СъставНеобходими продукти за 5 големи буркана

Начин на приготвяне

  • 1.

    Измийте и почистете корнишоните, залейте ги със солена саламура (на1 л вода – 75 г сол). Оставете ги да престоят 12 - 24 часа на хладно място, след което ги измийте и подсушете.

  • 2.

    Подредете плътно корнишоните заедно с нарязаните лукчета и моркови, накъсания на едри стръкове копър и зърната пипер в предварително измитите буркани.

  • 3.

    Смесете съдържанието на пакетчето Пикант фикс с водата, оцета и захарта. Така получената марината сложете на огъня и я оставете да ври 3 - 5 мин, като бъркате непрекъснато. Прибавете консерванта. След като сместа заври, може да се добавят допълнително оцет и захар според вкуса, който желаете да получите. Залейте подготвените зеленчуци с горещата марината, разклатете бурканите добре и долейте марината, ако е необходимо. Затворете бурканите веднага. Съхранявайте ги на тъмно и хладно място! 

Ноем. 2013
Още подобни рецепти
Коментари