Начало За нас Реклама Контакти

Каша със сирене

Снимка за Каша със сирене
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Кашата, това позабравено блюдо от народните поговорки и приказки, е сред традиционните ни ястията, които ни свързват с останалите славянски народи. Но рецептата на нашия шеф-готвач Ивелина Иванова има подчертано роден стил заради характерното съчетание със сирене и червен пипер. Уверяваме ви, че една вкусно приготвена каша внася много уют и настроение у дома.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 2 стръка праз, нарязани на тънки кръгчета, или 2 връзки пресен лук, едро нарязан
  2. 300 г краве сирене, натрошено
  3. 1 с. л. червен пипер
  4. 4 с. л. брашно
  5. 100 г масло
     

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Маслото се сгорещява и в него се слага празът. Разбърква се на умерен огън, докато омекне и започне да се зачервява.

  2. 2.

    Добавят се червеният пипер и брашното. Разбъркват се и се налива 500 мл гореща вода. Разбърква се, докато се сгъсти. Слага се сиренето. Подправя се на вкус с черен пипер и се поднася гореща.
     


Подходящи типове вина
Ноем. 2013
Още подобни рецепти
Коментари