Начало За нас Реклама Контакти

Картофен огретен

Снимка за Картофен огретен
60
Време за приготвяне: 60 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Макар тази рецепта да е позната на мнозина в най-различни варианти, днес е денят, в който можете да си припомните за чудесните запечени картофи с яйца и сирене. Насладете им се.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 1½ кг картофи
  • 125 г масло
  • 500 мл горещо прясно мляко
  • 1 кубче MAGGI® Зеленчуков бульон
  • 4 с. л. брашно
  • 3 яйца
  • 200 г натрошено краве сирене
  • 100 г настърган кашкавал

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Картофите се обелват и се бланшират за 5-10 мин. във вряща вода. Когато изстинат, се нарязват на кръгчета.

  2. 2.

    100 г масло се разтопява и в него се запържва брашното, при непрекъснато бъркане се прибавя млякото. Разбърква се, докато се получи гладък сос. В готовия сос се натрошава кубчето MAGGI® Зеленчуков бульон. Когато сосът поизстине, се слагат разбитите яйца.

  3. 3.

    С останалото масло се намазва дъното на тавичка. В нея се нареждат половината от картофите, слага се натрошеното сирене, отгоре се слага другата половина от картофите. Всичко се залива с готовия сос, поръсва се с кашкавала и се пече на 180°С около 20 мин.


Галерия
Март 2009
Още подобни рецепти
Коментари
Коментари 12 коментара

Настройки изглед коментари

Изберете предпочитания от Вас начин за показване на коментарите и кликнете на "Запиши настройките", за да активирате Вашите промени.
Аватар

Спазих стриктно рецептата, но картофите бяха сурови още а ги бланширах дори 20 минути...

Аватар

С картофите е малко въпрос на късмет. Ако са по-едри, трудно се сваряват, ако са по-дребни - може да се разпаднат. За огретена картофите трябва да са средни по размер и да се извадят от врящата вода няколко минути преди да са напълно сварени.

Аватар

Страхотен вкус!!!
Благодаря Ви за рецептата, вече е любима на цялото семейство:):):)

Аватар

Мисля,че много добре ми се получи :)

Аватар

sega snte probvam

Аватар

fantastish . mnogo got stana.

Аватар

И при мен картофите останаха сурови, просто ги сварявайте достатъчно, иначе става доста добре.

Аватар

Първо ги нарежете на колелца и след това бланширайте и няма да останат сурови.Аз така правя :)

Аватар

mnogo vkysno bravo

Аватар

mlqkoto svareno li trqbva da e?

Аватар

Трябва да е горещо, за да може да се разтвори бульонът в него. Иначе, разбира се, не е нужно да кипва.

Аватар

Направих, го но с малка промяна :) Сварих до готовност обелените и нарязани на шайби картофи и вместо прясно мляко, сложих течна сметана за готвене!
Стана божествен! :)

Напиши коментар
Image CAPTCHA
Въведете символите показани на картинката в ляво.