Начало За нас Реклама Контакти

Карфиол на фурна

Снимка за Карфиол на фурна
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - бира

Изключително просто за приготвяне ястие, карфиолът на фурна съчетава силните вкусове и аромати на чесъна, каперсите и, разбира се, самия карфиол в радостна зимна композиция, много подходяща за вечерната чаша бира или бяло вино.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 800 г карфиол
  • 1 с. л. масло
  • 4-5 скилидки чесън, необелени
  • 1 с. л. каперси или нарязани зелени маслини
  • 1 с. л. лимонов сок
  •   сол, пипер и зехтин на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Карфиолът се накъсва на розички, посолява се, поръсва се с черен пипер и зехтин, разбърква се добре и се слага в тавичка на тънък слой във фурна загрята до 220°С. Пече се 20 мин., като се разбърква от време на време.

  2. 2.

    Скилидките чесън леко се смачкват с ножа. В разтопеното масло се слагат чесънът и каперсите, разбъркват се няколко секунди и се добавят към карфиола. Всичко се запича за още 3-5 мин. на 200°С.


Ян. 2010
Още подобни рецепти
Коментари